Humana begravning Humana begravning
08 - 400 200 76

 

kista dekormalad stockholm

 

Vackert värdigt konstnärligt. En sista glimt. När tiden är inne för avsked kommer ögonblicket då vi måste ta farväl av vår kära. Den döda är ju dold för oss innanför det stängda locket. För att ge en sista glimt av den som avlidit kan vi pryda kistan med ett konstverk som visar hennes själ, I all sin mångfald, med motiv som associeras till hennes liv.

Konstnärligt målade kistor. För att göra kistan personlig på ett lite annorlunda sätt kan man låta en konstnär måla den. Den kan tex målas på ett sätt som speglar personen eller hans/hennes intressen.

Vi anlitar konstnär Tim Troitskij som lägger ner mycket energi på att samtala med de anhöriga och försöka fånga vilket motiv man vill ha på kistan och vad man vill att målningen ska förmedla.

Tim Troitskij är född 1964, uppvuxen i Moskva där han studerat konst, inredning, design och film. 1989 emigrerade han till Israel och är sedan 1992 bosatt i Sverige. Tim har i många år varit verksam som konstnär och inredningsdesigner. Han har haft utställningar i Sverige, Tyskland, Schweiz, Frankrike och USA. Hans målningar på natursten och trompe l'oeil bland annat som väggmålningar har väckt stor uppmärksamhet. Han jobbar även som bildkonstnär inom olika tekniker.

Här följer ett smakprov på målningar som Tim skapat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bårtäcke Stockholm

 

Vackert värdigt prisvärt. Dekorera kistan med ett vackert bårtäcke. På bårtäcket kan man lägga matchande blommor eller låta bli om man vill framhäva bårtäcket.

Bårtäcken upplever något av en renässans. Tidigare bestod de av vävda eller broderade tygstycken som lades över kistan. Det förekom att bårtäcken var en familjeklenod som användes i generationer men vanligast var att låna dem från kyrkan, vilket man kan göra än idag. Då får man dock oftast inte lägga blommor ovanpå. De äldre bårtäckena var ofta försedda med broderade texter, initialer och årtal.

Nu för tiden används företrädesvis ett större tygstycke som täcker hela kistan. Men det står var och en fritt att använda den form av tygdekoration man vill.

Om man tänker i ekonomiska banor kan ett alternativ vara att ha en enkel kista och pryda den med ett vackert bårtäcke. Vi hyr ut bårtäcken som man får lägga blommor på till våra kunder för 395 kr. Om man endast vill hyra bårtäcke utan att anlita oss som begravningsbyrå kostar det 495 kr.

Nedan vårt glansiga bårtäcke. Det som återfinns till höger i bilden till höger.

Och under det vårt mörkröda bårtäcke. Det som återfinns till vänster i bilden till höger.

bartacke glansigt

Bårtäcke mörkrött

 

 

 

 

 

 

kista rosa rosablommorVackert värdigt prisvärt. En kistdekoration kan göras på oändligt många sätt, enkelt, stilrent, skogsinspirerat, färgglatt. Den kan smyckas personligt med favoritblommor, personliga tillhörigheter, fotografier. Man kan göra arrangemang som speglar den bortgågnes liv.

Bårtäcken.

Kyrkor och kapell har ofta bårtäcken, men då ska man tänka på att vanligtvis får man då inte lägga blommor på dessa. Vi har vackra bårtäcken att hyra ut och då är det inga problem att lägga blommor på. Läs mer om bårtäcken

Blomsterdekorationer.

Vi samarbetar med välrenomerade Erstagatans Blomsterstyling Erstagatan 19 på Söder tel 08-452 93 30. Gör beställningen via oss eller kontakta dem personligen. 

Vid beställning av kistdekoration och sorgbuketter tänk på om det är någon speciell blomsort man önskar eller om det är särskilda färger man vill kombinera. Kanske vill man att blommorna ska följa något särskilt tema. Priserna varierar beroende på säsong och om blomsorterna är lätta eller svåra att få tag på. Det finns heller inget som hindrar att man endast har ett par tre vackra blommor på kistan.

Här följer bilder på kistdekorationer som inspiration.

kistdekoration rosa bla vit Begravningsbyrån Humana

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kistdekoration solrosor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kistdekoration bla vita blommor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kistdekoration rosa rosor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kistdekoration rosor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kistdekoration gula blommor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kistdekoration sv flaggga

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 kistdekoration granris

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kistdekoration ronnbar