Humana begravning Humana begravning
08 - 400 200 76

 

kista dekormalad stockholm

 

Vackert värdigt konstnärligt. En sista glimt. När tiden är inne för avsked kommer ögonblicket då vi måste ta farväl av vår kära. Den döda är ju dold för oss innanför det stängda locket. För att ge en sista glimt av den som avlidit kan vi pryda kistan med ett konstverk som visar hennes själ, I all sin mångfald, med motiv som associeras till hennes liv.

Konstnärligt målade kistor. För att göra kistan personlig på ett lite annorlunda sätt kan man låta en konstnär måla den. Den kan tex målas på ett sätt som speglar personen eller hans/hennes intressen.

Vi anlitar konstnär Tim Troitskij som lägger ner mycket energi på att samtala med de anhöriga och försöka fånga vilket motiv man vill ha på kistan och vad man vill att målningen ska förmedla.

Tim Troitskij är född 1964, uppvuxen i Moskva där han studerat konst, inredning, design och film. 1989 emigrerade han till Israel och är sedan 1992 bosatt i Sverige. Tim har i många år varit verksam som konstnär och inredningsdesigner. Han har haft utställningar i Sverige, Tyskland, Schweiz, Frankrike och USA. Hans målningar på natursten och trompe l'oeil bland annat som väggmålningar har väckt stor uppmärksamhet. Han jobbar även som bildkonstnär inom olika tekniker.

Här följer ett smakprov på målningar som Tim skapat.