Humana begravning Humana begravning
08 - 400 200 76

 

Välkommen till Humana begravning och vår blogg. Klicka här för att komma till förstasidan på vår hemsida

På bloggen får du ta del av våra tankar och idéer och annat som vi tycker är viktigt att dela med oss av.

Vi hoppas att du lätt ska kunna komma vidare på hemsidan och hitta mer information och få svar på alla frågor du kan tänkas ha. Du är också alltid välkommen att kontakta oss för att ställa frågor eller boka möte.

 

Bagravningsbyrån Humana startar samarbete med Cateringfirma Agneta Pehlergård. Att ha en minnesstund efter begravningen där man äter något tillsammans är en viktig del av begravningsarrangemanget. Ibland förlägger man detta till en lokal och behöver då hjälp med maten och då hjälper vi gärna till

catering

 

 

 

 

 

Direktkremering, vad är det är det kanske många som undrar. Det är begravning utan ceremoni. Vederbörande hämtas på bårhuset och körs direkt till krematoriet utan att man först har en kyrklig eller borgerlig begravningsceremoni i kyrka eller kapell och inte någon annanstans heller.

Direktkremering är något som ökar i hög grad. Jag har en teori om varför det ökar - det kostar inte lika mycket. I tackt med att konkurrensen i begravningsbranschen ökar försöker många begravningsbyråer sälja in billiga alternativ.

Vad kostar en begravning är en vanlig fråga. Det finns inget entydigt svar, det beror på vilka varor och tjänster man beställer. Begravningsbyrån Humanas ledord är vackert värdigt prisvärt, våra priser är jämförelsevis låga. En kyrklig begravning med allt nödvändigt inräknat kostar 11 980 kr. Då är eventuella kostnader för gravsättning inte inräknade. Väljer man gravsättning i mineslund kostar det ingenting

Ny vacker kista i Begravningsbyrån Humanas sortiment. Kista Högtorn är ett fint hantverk i massiv furu med vackra mässingshandtag. Den finns i färgerna ekbetsad, valnöt, mahogny och vit. Här visas den mahognyfärgade

kista hogtorn mahogny

Begravningsbyrån Humana ordnar också borgerliga begravningar. Vid borgerliga begravningar anlitar man ofta en officiant som håller i begravningsceremonin. Man kan säga att officianten gör det som prästen gör på en kyrklig begravning. Vi samarbetar med officianten Helena Lugnegård, som brukar vara mycket uppskattad.

Vilken begravningsbyrå är bäst och mest prisvärd. Hur vet man sådant? Man kan naturligtvis googla runt och jämföra priser och se vilken byrå som tilltalar en. Det är väl just priser som går att jämföra och det görs i hög grad. På vår hemsida tex har vi tydligt angett vad de olika varorna och tjänsterna kostar http://begravningsbyranhumana.se/priser

Offert på vad begravningen kostar är något kunderna gärna vill ha. Eller snarare så vill man veta hur mycket det kostar när man väljer olika alternativ. Naturligtvis kan man alltid ringa till oss på Begravningsbyrån Humana och fråga vad de olika varorna och tjänsterna kostar.

S:ta Maria Magdalena kyrka - en av Södermalms vackra kyrkor. Det är den kyrka som ligger närmast Begravningsbyrån Humana och vi hjälper naturligtvis gärna till att ordna begravning just här. S:ta Maria Magdalena kyrka är alldeles nyrenoverad. Kyrkan är Södermalms äldsta och är beläggen vid Hornsgatan mellan Mariatorget och Slussen

Vi gör alltid vårt allra bästa för att ge våra kunder den allra bästa service och vara till hjälp och stöd i en svår situation. Jag tar mig tid att lyssna och intresserar mig för kunden. Arbetet som begravningsarrangör blir mycket mer meningsfullt när man ser att varje människa är unik och varje önskemål är unikt. När man lyckas hjälpa till att ordna en riktigt minnesvärd och stämningsfull begravningdå känns det bra. När man lyckas presentera alternativ som kunden inte kände till och när man tillsammans lyckas skapa en begravning som man mitt i all sorgen kan tänka tillbaka på med någon form av glädje, då känns det också bra.

 

Begravningsbyrån Humana uttökar sitt sortiment med ny stilfull urna. Urna Xenon, tillverkad av arboform, en nedbrytbar ekologisk trämassa. Finns i svart, naturvit och olivgrön, med guldfärgad dekor som ett band som löper runt urnan.

urnor xenon

Mitt i all sorgen kanske det visar sig att man är arvtagare till en större eller mindre summa pengar. Vad gör man då? Det finns förstås massor med alternativ.

Det kan vara så att man vill att summan man ärvt ska växa och då finns många mer eller mindre seriösa aktörer där ute som gärna vill hjälpa till att förvalta och placera dina pengar. Det ligger i vårt intresse att förmedla kontakter med seriösa företag i olika branscher. Vi vill gärna hjälpa våra kunder till bra lösningar.

Bouppteckning är det första man brukar tänka på i samband med dödsfall, men vi kan hjälpa er med juridiska frågor genom alla perioder i livet, tex tesatamente, samboavtal och bodelning. Man gör klokt i att tänka efter hur ens juridiska situation ser ut innan eventuellt dödsfall eller separation

Bouppteckning
En bouppteckning upprättas efter att en person har avlidit. Det är en förteckning över tillgångar och skulder på dödsdagen.
Bouppteckningen ska förrättas inom tre månader dvs skrivas under. Från förrättningsdagen har man en månad på sig att skicka in den till skatteverket.

Liljevalchs konsthall har en utställning i Galärvarvsparken med namnet Döden - en utstälning om livet,  den 4 juni till den 4 september. Man ställer sig frågan om det är dags att tänka nytt angående våra minnesplatser tex vad gäller gravstenar. Den som har möjlighet kan gå på vernissage redan idag den 3 juni.

Begravningsbyrån Humana hjälper gärna till att ordna begravning i något av kapellen på Norra begravningsplatsen. Det finns Norra kapellet eller Norra krematoriet som det hette tidigare. Ett mycket vackert och stilfullt kapell med mycket plats för de lite större begravningarna. Det andra kapellet heter Stora gravkoret och har plats för 60 gäster.

Begravning i Sofia kyrka. Vi på Begravningsbyrån Humana hjälper er gärna med allt i samband med begravning och dödsfall. Vi sköter alla arrangemangen före, under och efter begravningen. Vackert värdigt och prisvärt.

Sofia kyrka är högt och vackert belägen invid Vitabergsparken på Södermalm i Stockholm. Sjöstadskapellet i Hammarby sjöstad tillhör också Sofia församling och här finns också möjlighet att ordna begravning.

Begravningsbyrån Humana hjälper till arrangera begravning i Högalidskyrkan på Söder för den som önskar. Man behöver inte tillhöra Högalids församlingen eller ens vara bosatt på Söder för att ha begravningsceremoni i Högalidskyrkan. Det enda som krävs för att ha begravning i kyrkan är att man är med i svenska kyrkan.

Vi på Begravningsbyrån Humana har stor erfarenhet av att ordna begravningar på SkogskyrkogårdenI i Enskede i södra Stockholm. Här finns Hoppets kapell, Trons kapell och Heliga korsets kapell som alla tre ligger i samma byggnad som gamla krematoriet. Skogskapellet är ett lite mindre kapell som ligger för sig själv på Skogskyrkogården. Uppståndelsekapellet är lite större och ligger också för sig själv. I alla kapellen förrättas både kyrkliga och borgerliga begravningar.

Vi på Humana begravning hjälper gärna till att ordna begravning i Allhelgonakyrkan i Stockholm. Allhelgonakyrkan är vackert belägen i Helgalunden på Södermalm. Den är nyligen renoverad och kyrkan har en sparsmakad stil. Den har inte mycket guld och andra utsmyckningar. I kyrkans källarvåning finns en samlingslokal som heter Café Helga som lämpar sig mycket bra att ha minnesstund efter begravningen i.

Begravning i Katarina kyrka på Söder i Stockholm. Begravningsbyrån Humana ligger på samma gata och det ligger nära till hands för oss att hjälpa till att ordna begravning där. Kyrkan är stor men lämpar sig för både stora och små begravningar. På kyrkogården finns det möjlighet att få en ny grav för urna för församllingsbor eller en plats för askan i minneslunden även för icke församlingsbor.

Begravningsbyrån Humana lanserar en tjänst där man kan boka begravning online. Kunderna gör alla val hemma vid datorn och när beställningen är gjord kontaktas de av begravningsbyrån för en slutlig avstämning. Tjänsten kan också användas för att få offert.

Begravningsbyrån Humana i Stockholm tror vi nog att det lite är så att när det ska arrangeras begravning så blir man lite religiös även om man inte betraktar sig som speciellt troende.

Tänk när folk ska gifta sig - då ska det vara kyrkligt trots att man aldrig annars går i kyrkan eller anser sig vara särskilt troende. Som barn föds man inte längre in i svenska kyrkan. Men för många är det självklart att döpa sitt barn, trots att man kanske inte inser innebörden av det.

Begravningsbyrån Humana - begravningsbyrån på dina villkor. Att en begravningsbyrå är på dina villkor kan man förstå på olika sätt. För de flesta som driver verksamheter är det viktigt att anpassa sig till kunden, att ge kunden det den vill ha. Förhoppningsvis överensstämmer företagets utbud med vad kunden vill ha. De flesta begravningsbyråer erbjuder samma tjänster. Men det kan skilja sig i sättet på vilket de erbjuder dessa tjänster.

Begravningsplaneraren - när du inte orkar. Ordna allting på webben. Detta är reklam för att i en svår situation sitta ensam hemma med datorn som enda hjälp. Ordna, välja och ta ställning till hur man vill att begravningen, av kanske en kär person, ska gå till. Eller så kan man se det som så att: När du inte orkar - så hjälper vi dig. Vi träffas för ett personligt möte, och vi berättar om olika alternativ. Vi försöker se hur just du vill ha det angående begravningen som du måste planera.

Vad är en bra begravningsbyrå? Är det en byrå med fina kistor, är det en byrå med låga priser, är det en byrå som är lätt att komma till, är det en byrå som funnits länge och har bred erfarenhet, är det en nystartad byrå med höga ambitioner? Eller är det personen som du träffar på byrån som är det viktigaste? Att det är en person som kan möta dig just där du befinner dig och som kan läsa av vilken hjälp och vilket stöd du vill ha.

Måste en gravsten vara gjord i sten. Kanske säger namnet att det just handlar om sten. Men tiderna förändras. Nu kan gravstenen vara gjord av glas eller varför inte i betong

I måndags fick jag glädjen att välkomna fem personer på te och macka här på Begravningsbyrån Humana. Temat var - begravning något att tala om. Som vanligt hade alla mycket att berätta, tycka till om och fråga om. Det är ett samtal där alla delar med sig och alla svarar på frågor.

Nu kan man boka begravning snabbt och enkelt på nätet. Det låter ju väldigt bra eller? Finns det någon baksida? Faktum är att en anhörig eller till och med en bekant kan boka begravning eller direktkremering utan ceremoni för en avliden person.

Vad gör en begravningsbyrå egentligen? Måste man anlita en begravningsbyrå när någon avlidit och vem är det i så fall som går till begravningsbyrån, måste man vara släkt? Kan man ordna allting själv?

Träffa en begravningsarrangör som med känsla och kunskap hjälper till med allt som ska väljas planeras och bestämmas när någon lämnat jordelivet. Eller boka, planera och köp själv på Internet. Är att ordna en begravning som vilken annan transaktion som helst? Finns det stunder när vi har större behov av verkliga medmänskliga möten än annars?

Det är mycket att tänka på när man ska planera en begravning. Man kan förbereda sig på olika sätt. Vi kan gå igenom allt vid ett första möte på byrån eller vid ett hembesök. Eller så kan man sitta hemma och tänka igenom alternativ med hjälp av informationen på Begravningsbyrån Humanas hemsida läs mer här