Humana begravning Humana begravning
08 - 400 200 76

Begravningsbyrån Humana i Stockholm tror vi nog att det lite är så att när det ska arrangeras begravning så blir man lite religiös även om man inte betraktar sig som speciellt troende.

Tänk när folk ska gifta sig - då ska det vara kyrkligt trots att man aldrig annars går i kyrkan eller anser sig vara särskilt troende. Som barn föds man inte längre in i svenska kyrkan. Men för många är det självklart att döpa sitt barn, trots att man kanske inte inser innebörden av det.

Borgerlig begravning är det många som inte känner till vad det är för något. När någon dött är det lätt att välja enklaste alternativet. Begravning i kyrkan är välkänt och de flesta har varit på en kyrklig begravning. Man har gamla traditioner att luta sig emot. Och visst kan det vara skönt att höra prästen säga att detta är inte slutet och att gud finns och tar hand om oss.

Sen finns det ju alla dem som har gått ur svenska kyrkan och då får man ju inte ha begravningsceremoni i kyrkan (undantag finns). Har man gått ur svenska kyrkan resonerar men som så att personen i fråga har valt bort allt som har med kyrkan att göra. Men det finns fall där man gått ur av ekonomiska skäl.

Flertalet begravningar i Stockholm är kyrkliga. Man tillåts att ha icke-religiösa inslag på kyrkliga begravningar, vilket naturligtvis är ett sätt att inte stöta bort människor. Man anpassar sig till att människor bara är lite religiösa.

Vi som begravningsbyrå upplyser våra kunder om hur borgerlig begravning kan gå till och hur kyrkliga begravningar går till. De följer svenska kyrkans ordning.

Att man kan ha en begravningsceremoni med urna istället för med kista är något som många inte känner till. Man kan då ha gravsättning i traditionell grav direkt i anslutning till begravningsceremonin.

Välkomna att kontakta oss